Ned kom træet

Der er dage, hvor man bare ville ønske, man kunne skrue tiden tilbage og omgøre en beslutning. Jeg havde en af de dage i sidste måned, og det er faktisk en grum historie, men jeg vil dele den med jer, så andre forhåbentlig kan lære af den. Den handler om at kunne selv, ville selv, om at spare penge – og så ende med at konstatere, at man ikke kunne, og at der intet blev sparet. Tværtimod. Det handler om træfældning!

Det store bøgetræ skulle ned

Efter at have gået som katten om den varme grød i et par år, besluttede min kone og jeg, at nu skulle det store gamle bøgetræ uden foran altså fældes. Det tog alt for meget lys fra os, og de mange blade var ved at drive os til vanvid. Ned skulle det, og min kone foreslog, at vi tog kontakt til et firma, der er specialiseret i træfældning, for træet stod jo ganske tæt på huset.

Jeg var imod det, for hvorfor pokker skulle vi betale for det, når jeg har en fremragende motorsav i garagen? Hun var ikke enig, men hvad fatter gør, er jo altid det rette, og sådan blev det.

Søndag skulle træet så ned, og jeg startede fra morgenstunden med at binde nogle reb op, så min søn og en af hans kammerater kunne hjælpe med at trække det i den rigtige retning væk fra huset og ud på den grusvej, der går ned til huset. Når det først var nede, ville jeg så skære det op, og tørre det til brænde.

Da jeg var klar, blev knægtene sat på de rette poster, og så gik jeg i gang med at gennemskære stammen. Det gik vældigt – lige indtil træet pludselig begyndte at falde over mod huset. Begge knægte gjorde, hvad de kunne, men der var intet at stille op, og det kæmpe træ lagde sig temmelig ublidt ned over taget.

Den korte version: Det kostede mig over 15.000 kroner i reparationer + et ikke uvæsentligt beløb i gaver til min kone, før hun var glad igen.

Morale: Lad professionelle tage sig af den slags!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *