Ergonomisk kontorstol til mig

Nej, nu er bægeret løbet over, tænkte jeg ved mig selv, da jeg en dag i sidste uge rejste mig fra stolen ved mit computerbord og havde rigtig forbandet ondt i ryggen. Sagen er, at jeg for nogle måneder siden aftalte med min arbejdsgiver, at jeg tre dage om ugen kunne arbejde hjemmefra, fordi så godt som alle mine opgaver består i at arbejde ved computeren, og det kan jeg lige så godt gøre herhjemme.

Men jeg havde ikke været omhyggelig nok med indretningen af min arbejdsplads, for der er nu en gang forskel på at sidde nogle minutter ved computeren for at sende en mail eller noget lignende – og så at sidde i flere timer i træk og passe sit arbejde.

Jeg havde af min arbejdsplads fået bevilget et godt computerbord med hæve-sænke funktion, og jeg har da også været omhyggelig med at stå op og arbejde en del af tiden. Men jeg fravalgte at få en ordentlig kontorstol, for jeg mente, at jeg bare kunne tage en af vores egne stole fra spisebordet og bruge den.

Nu er jeg blevet klogere, for jeg plejer ikke at have problemer med ryggen, så jeg er ikke i tvivl om, at det er en uhensigtsmæssig siddestilling, der efterhånden har givet mig ømhed i ryggen lige over lænden. Der er trods alt forskel på kontorstole og helt almindelige spisebordsstole.

Så dagen efter, da jeg alligevel skulle ind i firmaet, spurgte jeg min chef, om han ville gå med til, at jeg købte en ny kontorstol på firmaets regning. Jeg fortalte ham om min ømhed i ryggen, og han var ikke i tvivl om, at jeg skulle have mig en ordentlig kontorstol på firmaets regning.

Og han understregede overfor mig, at jeg skulle sørge for at få en ergonomisk kontorstol, som har rigeligt med indstillingsmuligheder og er udformet sådan, at den skåner ryggen mest muligt. Sådan nogle er nok ikke specielt kønne at have stående i et privat hjem, men det er vigtigt, at du passer godt på din ryg, sagde han.

Egentlig var det nok ikke så meget for pengenes skyld, at jeg blev glad for hans svar, for jeg kan da godt overkomme selv at købe en egnet kontorstol. Nej, det var mere hans interesse for mit ve og vel, der gjorde mig i godt humør, og på den måde fik han jo også understreget, at det er helt i orden for firmaet, at jeg arbejder en del af tiden hjemme hos os selv.

Så på vej hjem fra arbejdet i firmaet den dag kørte jeg omkring den kontorforsyning, som firmaet altid handler hos, for at kigge på ergonomiske kontorstole. Jeg blev ekspederet af en medarbejder i butikken, som jeg har mødt nogle få gange før under besøg i den butik, og han hævdede, at han havde lige præcis den stol, jeg havde brug for.

Jeg prøvede den anbefalede stol og sad godt i den, så jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var den model, jeg skulle have. Og heldigvis betalte min chef, så jeg ikke skulle ud at låne penge for at komme til at sidde ordentligt 🙂

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *