Ondt efter havearbejde

”Kun en tåbe frygter ikke haven”, har en af mine kolleger ofte sagt, hvis talen kom til at falde på havearbejde, som han helt afgjort ikke er fan af. Her en dag i sidste uge kom jeg til at tænke på dette selvopfundne fyndord, for jeg havde været ude at grave det heldigvis ret lille bed, vi har til grønsager i vores have.

Det var der selvfølgelig ikke noget usædvanligt i, men til gengæld fik jeg helt usædvanligt ondt i ryggen i løbet af aftenen, men det var ikke et almindeligt hold i ryggen, for jeg havde ingen problemer med at rette ryggen helt ud – jeg havde bare de mest forbandede rygsmerter.

Næste dag var værre

Og de var langt fra væk næste dag, så jeg ringede til min gode ven, Poul, der er fysioterapeut, for at bede ham gøre noget ved min ryg. Vi aftalte at mødes på hans klinik sidst på eftermiddagen, hvor han undersøgte mig grundigt og manipulerede min rygsøjle ganske blidt. Han så noget tvivlende ud, for han kunne ikke finde frem til problemet, som ifølge ham i hvert fald ikke havde noget med mit skelet at gøre, så der var nok tale om en fibersprængning eller sådan noget.

Men smerterne var der stadig, så næste dag ringede jeg til en klinik, der giver behandling med akupunktur i Aalborg. Jeg kom til at tænke på klinikken, fordi min kone for nogle år siden blev behandlet for voldsomme menstruationssmerter på klinikken, og det havde gjort en verden til forskel for hende, fordi smerterne helt forsvandt og heller ikke kom igen, næste gang hun havde menstruation.

Den sygeplejerske, jeg talte med i telefonen, var meget forstående, selv om hun ikke lige i første omgang kunne finde en tid til mig de første dage, men hun bad om mit telefonnummer, så hun kunne ringe til mig, hvis der kom et afbud, hvilket der faktisk gør temmelig tit, fortalte hun.

Og jeg var heldig, for næste formiddag ringede hun og sagde, at der var en patient, som havde en tid til behandling af piskesmæld, som var blevet forhindret. Jeg kunne få den tid lige over middag, hvis det kunne passe mig. Og jeg skal love for, at det kunne passe mig, for mine smerter i ryggen var bestemt ikke blevet mindre, så jeg glædede mig meget over udsigten til, at jeg måske kunne få løst problemet hurtigt.

Jeg mødte op på klinikken klokken 13, som vi havde aftalt, og der gik heller ikke mange minutter, før det blev min tur. Jeg kom ind til lægen, som sad og kiggede på sin computerskærm, og så sagde han lettere henkastet, at nu skulle vi nok få gjort noget ved mit piskesmæld.

Nå da, tænkte jeg, lægen har nok ikke fået besked om, at jeg var en anden end den oprindeligt planlagte, så jeg skyndte mig at fortælle ham, at jeg altså havde behov for en behandling af rygsmerter. Jeg fik min behandling og lå med de tynde nåle i et stykke tid, og bagefter var jeg faktisk helt smertefri.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *