Gulve og vægge hænger sammen

Nu går det godt for Jørgen igen, men det har været nogle trælse år at komme igennem for ham og hans kone. Jørgen gik for godt fire år siden ned med en stress-relateret depression, og han var i lang tid sygemeldt fra sit ansvarsfulde arbejde som økonomichef i et større firma. Men det endte med, at han var nødt til at vinke farvel til sit ellers lukrative ansættelsesforhold.

Der var for os, der kender Jørgen godt, ingen tvivl om, at det var det store ansvar, han måtte bære på sine skuldre, der fik ham til at gå psykisk ned, så da han igen fik det bedre og gerne ville ud på arbejdsmarkedet igen, fulgte han heldigvis sin kones og sine venners råd om at finde på noget, der var helt anderledes end det, han havde arbejdet med i mange år.

Malerarbejde

Jørgen har altid holdt meget af at udføre malerarbejde, og deres hus vil jeg betegne som det flottest tænkelige, hvad angår det indvendige malerarbejde. Derfor henvendte Jørgen sig til en maler på Frederiksberg i håb om, at han kunne få ansættelse, selv om han ikke er uddannet i faget. Det var malermesteren i første omgang ikke meget for, men han nævnte for Jørgen, at det måske ikke var helt umuligt at få lidt arbejde, for malermesteren havde masser at lave og ledige malersvende hang ikke ligefrem på træerne.

Så malermesteren spurgte Jørgen, om han selv mente, at han alene kunne påtage sig en opgave som maling af lejlighed, så den kunne stå flot og klar til indflytning af en ny lejer. Det mente Jørgen bestemt nok, at han kunne, og han fik lov til at kaste sig ud i opgaven som en slags test.

Og man kan vist roligt sige, at Jørgen bestod prøven, for malermesteren var ovenud begejstret for det arbejde, han havde præsteret, så han var ikke sen til at love Jørgen noget mere arbejde. Malermesteren fortalte, at han netop havde forhandlet en fusion på plads med et andet malerfirma i København, og det nye og større firma måtte se i øjnene, at de faktisk stod og manglede kvalificeret arbejdskraft i forhold til det antal opgaver, fusionsfirmaet havde i ordrebogen.

Jørgen var fyr og flamme, men han måtte erkende, at der selvfølgelig var opgaver, han ikke var kvalificeret til at påtage sig. Sådan noget som udendørs malerarbejde højt oppe på stiger eller stilladser, turde han ikke rigtig give sig i kast med, for når man er godt oppe i 50’erne og aldrig tidligere har arbejdet på den måde, så hænger det ikke rigtigt sammen.

Til gengæld kunne han træde til i det andet firma, der beskæftiger sig med gulvafslibning, gulvafhøvling og behandling af trægulve: Gulvkanonen.

Det var hans arbejdsgivere helt med på, og det var ikke noget problem for dem, fordi der er rigeligt med indendørs malerarbejde, så de sagtens kunne friholde Jørgen fra de udendørs opgaver.

Så nu har Jørgen arbejdet som maler i København på fuld tid de seneste to år, og han er virkelig godt tilfreds med de arbejdsforhold, han har, og hans arbejdsgivere giver også udtryk for, at de er godt tilfredse med den arbejdsindsats, han lægger for dagen.

Han maler overalt i Københvan, Frederiksberg inklusive. Og firmaet er såmænd dette: Malerkanonen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *