Hvem kan i København?

Noget af det værste jeg ved, er, når noget i min lejlighed ikke fungerer, som det skal. Tag nu fx bruserhovedet. Hvis det er kalket til, og vandet fosser ned over én i en enkelt, spinkel stråle, så er det altså ikke rart at tage bad. Man kan så vælge at skifte bruserhovedet ud, eller man kan bare skrue den tilkalkede del af så vandet fosser i en større stråle.

Et værre bøvl

For mig er ingen af løsningerne tilfredsstillende. Skruer jeg den tilkalkede del af og får en større stråle vand ned over mig, ja, så kan jeg da blive i lidt bedre humør om morgenen. Men det er jo ikke godt humør. Vælger jeg at skifte hele bruserhovedet (telefonen), ja så er det en lappeløsning på stakket tid. Det vil kalke til igen, og så er jeg tilbage til problemet igen. Der skal nogle dyberegående løsninger til. Det kan fx være, at der skal sættes et godt vandfilter op, så bruseren ikke kalker til. Og når vi er derhenne, hvor der skal sættes filter op, så skal der måske også et filter på vandhanen på håndvasken. Hvem ved? Jeg får bare lyst til at lave det hele om. Altså virkeligt. Badeværelset skal bare renoveres totalt, synes jeg. Men er det sådan lige til at lave en renovering af et badeværelse? Det er jo et rum, som bruges op til flere gange dagligt. Og hvor lang tid vil renoveringen tage? Det kan man aldrig helt vide på forhånd, når man bor i en gammel bygning i det indre København.

Københavnerbadeværelser

Men man kan undersøge det og danne sig et billede af, hvor lang tid det vil tage, hvor meget det vil koste, og sørme, også hvordan det vil komme til at se ud. Du ved før og efter.
Man skal bare gøre ganske få ting. Søge på internettet efter ”Nyt badeværelse København” eller google ”renovering af badeværelse”. Jeg siger dig, man får mange resultater. Og man kan se uendeligt mange (lækre) billeder af nye badeværelser.

Jeg har allerede brugt mange timer på at se på billeder af renoverede badeværelser. Jeg siger dig mange (med stort M) timer. Og nogle er virkeligt flotte. Nogle er meget små, andre igen er kæmpestore og meget luksuriøse. Det er faktisk sådan, at jeg har siddet og savlet over et lille badeværelse på ca. 3 km2, som bare var så fint og velindrettet, at man tænker, at dem som har lavet renoveringen, har brugt mange år på at få erfaring nok til at turde foreslå en husejer at gøre sådan eller sådan. Badeværelset er jo et meget privat rum. Der skal noget til for at foreslå, at folk ændrer deres vaner, når de går på toilettet eller i bad. Ingen tvivl om det. Og det kan da være en udfordring at tage imod nye forslag til, hvordan ens badeværelse skal se ud, hvis man ikke lige selv har en god idé til forandring. Men jeg siger dig: En gang imellem, så er det fornuftigt at få rystet vanerne væk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *