Hårde tider

Vi lever i hårde og ganske omskiftelige tider. Bederum på politistationer kæmper om opmærksomheden i medierne med restaurantnavne og naturligvis med ISIS, der jo fylder godt i landskabet. Altså lige indtil en eller anden bro over en vej på Sjælland kollapser – så ryddes forsiderne. Mens alt dette sker, lurer en anden kamp under overfladen, og det er kampen mod det ekstremt stigende misbrug af narko og hash, der finder sted i Danmark. Et misbrug, der har gjort det nødvendigt for selv ganske almindelige forældre at købe narkotests.

Det kan være dødeligt!

Måske har du hørt om “Spice”, som er et syntetisk hash? Det har allerede krævet sit første dødsoffer. En amerikansk mand på 19 år, er død efter at have røget en joint indeholdende Spice (syntetisk hash/THC). Efter sigende skulle han blot have inhaleret én enkelt gang, hvilket altså var nok til at gå i koma og senere afgå ved døden.

Det er altså ikke for sjov, og det er ikke smart at lytte til dem, der påstår, at hash ikke er farligt. Hash ER farligt, og det vil nedbringe en lang række hjernefunktioner, når man ryger det jævnligt. Det er nyttesløst og temmelig dumt at benægte det faktum.

Test dine børn

Uanset hvor kontrollerende det måtte være: Test dine børn! Det er for sent, hvis du venter, til et misbrug fører til sociale eller indlæringsmæssige konsekvenser. Der findes narkotikatetst på markedet, som kan købes på nettet fra for eksempel Ferle Produkter.

Det kan som sagt virke påtrængende og muligvis endda krænkende for deres privatliv, men alternativet er altså endnu værre. Og husk på, at et ungt menneske i et misbrug mister moralen og har meget let ved at lyve og bedrage for at skjule sit misbrug længst muligt. Som forælder har du ikke kun ansvaret – du har også pligten til at beskytte dit barn. Og det gælder også, når dit barn udviser en selvdestruktiv adfærd, som indtagelse af hash eller andre narkotiske stoffer unægtelig er.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *