Fra DK til Norge

Min bror har nu etableret sig i Norge, og der er tilsyneladende intet, der kan stoppe ham og hans firmaers vækst. Han er en firkantet person, men han kan drive forretning. Og det firkantede, tror jeg, er en del af forklaringen på hans succes. Han er ganske enkelt kompromisløs i mange sammenhænge.

Måske husker du denne historie, jeg fortalte tilbage i 2015:

Narkotester

 

Nu er han så etableret i det norske, og han har taget et par måneder deroppe for at skubbe tingene rigtigt i gang. En af de første ting, han besluttede i relation til Norge var, at også der skulle alle medarbejdere være “clean” – altså uden at have noget forbrug af hverken hash eller andet.

Som han selv siger det: Den eneste forskel er jo, at i Norge staves det hasj med j i stedet for h – og det er jo helt fint. Samtlige hans medarbejdere underkastes derfor – både inden ansættelse og senere stikprøvevist – en hasj test.

De er helt med i Norge

Han fortæller, at de norske medarbejdere er helt med på ideen. Faktisk var de nemmere at have med at gøre end de danske, og der er en generel holdning blandt hans voksende medarbejderstab om, at man er stolte af at arbejde i et firma, der har en krystalklar holdning til det at ryge hasj, tage narkotika osv. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt at udsætte kolleger og kunder for de potentielle risici, der ligger i at møde på jobbet påvirket.

Brormand fortæller også, at mange danskere tror, at nordmænd drikker en masse hjemmebrændt alkohol. Han er ikke stødt på meget af det, men det eksisterer selvfølgelig. Dog er det hans opfattelse, at problemerne med alkohol i relation til arbejde er mindre i Norge, end de er i Danmark.

Alt i alt er han mere end begejstret for Norge og – ikke mindst – for sine norske medarbejdere.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *