Det er dejligt at have en hobby

Rigtig mange af os har en eller flere hobbyer eller fritidsinteresser, som vi synes er sjove og spændende og som vi elsker at hygge os med.

Det er helt naturligt – og godt – at have noget at gå op i, som man godt kan li’ at bruge noget af sin fritid på.

Derfor finder vi os en hobby

Nogle har fritidsbeskæftigelser for at komme ud og have det sjovt i et fællesskab med andre. Nogle derimod finder sig nogle hobbyer, som de kan fordybe sig i enten alene eller med en udvalgt mindre gruppe – ofte under hjemlige forhold.

Uanset hvad man vælger, er der en lang række fordele forbundet med at have sig en spændende hobby, som man går op i:

  • Motion: Har du f.eks. valg en sport eller en lignende fysisk aktivitet vil motion ofte være en af bevæggrundene for dette.
  • Fællesskab: For mange vægter det at have et fællesskab, som man kan være en del af i fritiden, meget højt.
  • Interesse: Mange finder en fritidsbeskæftigelse indenfor et område, som interesserer dem og som de derved kan fordybe sig i.
  • Afstressende: Mange finder sig en hobby, som de slapper godt af med. Det afstresser og giver ro i sjælen.

For mange er det ofte en kombination af ovenstående, som afspejles i, hvad de vælger at benytte deres fritid til.

Interessen for shelter og telt overnatning stiger

Det er skønt med en hobby. Fx er Interessen for shelter og telt overnatning stigende

 

Nogle gange ser man også, at en hobby/fritidsinteresse udvikler sig så meget, at det faktisk ender med at blive en beskæftigelse, som man kan erhverve sig ved. Det er dog ikke gældende for flertallet.

Puslespil er en dejlig hobby

At lægge puslespil (eller ”at pusle” om man vil) er en hobby, som virkelig har vundet indpas hos danskerne de senere år.

Trenden med at lægge puslespil har været stigende gennem flere år, men under Corona-epidemien tog det for alvor fat og man kan vist roligt sige, at danskerne har fået lagt puslespil som aldrig før.

Mange sad under Corona, af åbenlyse årsager, stort set alene og puslede, mens andre selvfølgelig også fandt sammen om arbejdet med at få de små brikker lagt i mønster.

Men der er altså ikke blot under Corona-nedlukningerne, at folk har fattet interesse for at pusle. Det har i stor stil foregået før og fortsætter også nu i tiden efter, hvor Corona ikke længere spiller så stor en rolle i samfundet.

Men uanset grunden til, at man har kastet sig over puslespillene, så har det at pusle mange gode egenskaber, som f.eks. afstresning, koncentration osv., som vi stort set alle kan have godt gavn af.

Og sådan er det med mange fritidsinteresser: De rummer næsten alle elementer, som kan være os til både gavn, sjov og fællesskab. Så har du ikke allerede fundet dig en favorit-hobby, så kan det altså være en god idé at gøre det!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *