Tag på en lærerig udflugt i dyreparken

Skal hele familien på udflugt, kan I lige så godt få noget læring ud af det på samme tid. Lad børnene lære noget om dyr i en dyrepark. Det er rigtig god læring for dem, men det er samtidig også spændende og sjovt at komme ud og opleve alle de forskellige dyr på tæt hold. I vil få en hyggelig dag, hvor I kan få sneget en masse læring ind samtidig.

Læren om dyr

Lærer dine børn om dyr, så vil de også lære om mennesker. De vil lære mere om dem selv. Både dyr og mennesker har brug for føde, og det skal være noget bestemt. Vi kan ikke spise alt. Vi har også brug for bestemte ting i vores omgivelser, og vi har en bestemt adfærd.

Alt det kan dine børn lære af dyrene, og de vil (ofte) ubevidst kunne overføre det på sig selv og på mennesker generelt. Du lærer altså samtidig dine børn om både dyr og om mennesker, når du tager dem med i en dyrepark.

Viden giver respekt

Vi mennesker bør sætte os ind i dyr og deres behov. Vi holder mange af dem som kæledyr og i dyreparker, og vi presser mange af arterne i naturen, fordi vi fylder og fælder træer og i det hele taget breder os og overtager dyrenes naturlige leveområder. Sætter vi os lidt ind i, hvad dyr har behov for, kan vi bedre respektere og opfylde deres behov på en langt bedre måde.

Mere end læring

Børn er naturligt optagede, fascinerede og glade for dyr. Og disse følelser forstærkes ved at børn kan komme ud og opleve dyrene på helt tæt hold.

Mange børn er i deres daglig dag ofte ikke ret meget i kontakt med dyr. Men det giver dyreparkerne mulighed for at gøre noget ved.

Heldigvis findes der i Danmark dyreparker i stort set hele landet. De er ganske vist varierende i størrelse, men ikke desto mindre er der altid mulighed for at komme afsted og opleve dyrene på nær hold.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *