Sund sjæl i sundt legeme

Vi lever i en verden, hvor vi gør meget for at holde os sunde og raske. De fleste af os motionerer meget, bruger timer i fitnesscenteret eller løber. Vi går jævnligt til tjek hos lægen (og tandlægen). Samtidigt bliver vi hver dag bombarderet med kostråd. Vi skal spise sundt. Ja, det skal vi. Vores børn har mange aktiviteter, de skal passes, ligesom arbejdet skal. Det kan være svært at nå det hele. Vi skal være i topform præstere godt i skolen og på arbejdet.

Pres i hverdagen

Og det sætter et pres på vores dagligdag. Tiden er knap, vi kan ikke nå det. Og det kan være meget farligt. Det kan skade sundheden, fordi vi føler os pressede og anspændte. Vi bliver stressede. Af forskellige grunde. Stress i sig selv er ikke en sygdom, men det er en indikator, for at vi risikerer at blive syge. Og det kan være sygdomme, som slår hårdt på en selv og de nærmeste.
Stress ødelægger livskvaliteten. Den kan vise sig i form af tab af selvtillid, arrigskab, hjertebanken, hovedpine. Der er mange symptomer.
Har man stress, så behøver det ikke at være farligt. Man kan være stresset i en kort periode. Fx i dagene op til en deadline, hvor en stor opgave skal afleveres.

Stress og hvad nu?

Men har man stress i længere perioder, så er det nødvendigt at få hjælp. Stresscoaching ( Se her: https://lifeconsulting.dk/stresscoaching ) er løsningen til, at man kan få sit livs kvalitet tilbage. For det er lige præcist det, man skal have. God livskvalitet, hvor man kan hvile i sig selv, er fundamentet for et sundt og langt liv. Har man ikke et godt liv, så kan man løbe nok så mange kilometer, eller spise nok så sundt.
Hvis man er stresset, så vil jeg anbefale, at man taler med en stresscoach om det. Det kan ikke skade, og han eller hun vil kunne tilbyde dig et forløb, som er specifikt for din situation. Det er selvfølgelig en forudsætning, at der er tale om en person, der har en certificeret stresscoach uddannelse!

Er stress farligt?

Ja bestemt! Stress kan medføre adskillige fysiske sygdomme og depression.

Kan stress behandles?

Absolut ja. Coaching er et effektivt værktøj til at modvirke stress og til behandling af allerede eksisterende stress.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *