Stråtækte huse

I forrige weekend skulle jeg til bryllup i Aarhus. Jeg besluttede derfor at rejse derover med bus allerede om fredagen og, så komme hjem i løbet af søndagen. Og jeg glædede mig. Både til brylluppet og til rejsen.

Kort rejse

Rejsen derover ville tage lidt under 4 timer. Ikke så slemt. Og jeg kunne bare læne mig tilbage i sædet og kigge på landskabet, som bussen kørte igennem. Ok, turen ud fra København var forfærdelig. Ualmindeligt meget trafik ud af byen. Selvfølgelig. Weekenden starter, folk skal måske også på weekend hos familie og venner uden for byen, tænkte jeg. Så jeg besluttede mig for at tage en lur og, så nyde udsigten, når vi kom til Fyn.

Fynske stråtagsidyller

Jeg har altid tænkt på Fyn som idylliske landskaber, små landsbyer med huse med stråtag og den slags. Men nej. Jeg så ikke et eneste stråtag på Fyn. Ren skuffelse. Og det kunne jeg jo så egentlig godt have tænkt mig til. Når man kører på motorvej, så kommer man jo ikke ind i de små, idylliske landsbyer. Man får højst et indtryk af det bakkede landskab. Og det er også smukt. Men her havde jeg lige besluttet, at jeg ville kigge efter idyl og hyggelige stråtækte huse, og så så jeg ikke et eneste.

Jeg tror alt i alt, at jeg måske så én bygning med stråtag på hele rejsen. Men jeg er sikker på, at det ikke var på Fyn. Det forekommer mig, at det var lige, efter at vi kørte ud af Fredericia. Det var så til gengæld en rigtig stor bygning. Moderne og med helt nyt stråtag. Ikke lige den idyl, jeg havde forestillet mig at se, men interessant. Og egentlig rart at se, at stråtag også bliver lagt på moderne bygninger.
Brylluppet? Ja, det var en dejlig fest. Brudeparret var smukt, og de var så glade. Festen var fantastisk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *