Stenstænger?

“Hent lige to sæt stenstænger” – sådan var den besked, min fætter Eigil fik på sin første arbejdsdag som lærling i det lokale brolæggerfirma. Og det kom der faktisk meget sjov ud af, for Eigil havde jo hørt historierne om lærlinge, der blev sendt efter kørnerprikker, luftvendere og den slags. Og Eigil var ret sikker på, at stenstænger måtte være noget fiktivt, så han slog blot en latter op.

Det var Rasmus – en hærdebred svend på 52 – der gav beskeden til Eigil, og han er ikke kendt for sin humor ligefrem. Faktisk er han knastør og altid med et ganske alvorligt blik, men han er knagende dygtig, siges det.

Nå – men Rasmus tog det nu meget pænt. Han tog sin mobiltelefon frem, gik på nettet og ind på den butik, hvor firmaet køber alt deres værktøj: https://www.dorchdanola.dk/

Efter lidt bladren frem og tilbage fandt han et billede af sådan en stenstang til kantsten, som han altså havde brug for 2 af:

2016-03-10_15-27-58

Så var det jo bare at se grundigt på billedet for Eigil, og afsted kom han så efter de kære stenstænger. Han fandt dem da også, og da han kom tilbage, sgade Rasmus til ham, at han måske skulle bruge lidt af sin fritid på at sætte sig ind i de forskelle typer af værktøj, der hører til faget. Rasmus mente nok, at det kunne Eigil have vældig gavn af.

Hurra for nettet

Eigil stillede hjemme hos mig samme aften og bad om hjælp, for lad os bare være ærlige og sige, at han ikke ligefrem er en computernørd, og det med at finde informationer på nettet er ikke ligefrem hans største force.

Selvfølgelig ville jeg hjælpe Eigil, og det tog da heller ikke mange sekunder på Google, før vi fandt ikke blot det rigtige sted – men faktisk lige præcis det sted, hvor Eigils mester køber sit brolæggerværktøj.

Så var det jo bare om at komme i gang med at læse, og det gjorde Eigil 🙂

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *