Slem Black Friday

Det er faktisk lidt af en underlig sag, som en af mine kolleger i kriminalpolitiet har arbejdet med i den seneste måneds tid sammen med folk fra Skat. Umiddelbart kan den opfattes som en banal smuglersag, men det underlige ved den er, at den mand, der nu er sigtet for smugleri, aldrig tidligere har været i konflikt med straffeloven, ligesom han ikke vil erkende, at han har begået noget ulovligt.

Sagen begyndte med, at manden af en politipatrulje blev stoppet i en rutinekontrol på Motorvej E45 nogle få kilometer nord for den dansk-tyske grænse. Da politipatruljen undersøgte godset i mandens ret store kassevogn, viste det sig, at der var tale om en masse forskellig elektronik, computere, smartphones og den slags.

Mandens forklaring var, at han var kørt til Hamburg, hvor et stort varehus holdt gigantudsalg under navnet Black Friday udsalg, som stammer fra en amerikansk tradition. Her havde vores danske ven svælget i de gode tilbud og købt meget stort ind.

Hans påstand er, at der jo er fri bevægelighed for varer over de indre grænser i EU, så han mente i første omgang ikke at have gjort noget galt. Han havde bare lige overset den detalje, at der skal være tale om varer til eget forbrug, så hvis man for eksempel indfører en enkelt iPhone fra Tyskland til Danmark, er der ikke noget problem i det.

Men han havde ikke færre end 60 iPhones af nyeste model i sin varevogn, og han erkendte da også, at de selvfølgelig ikke var til brug kun for ham selv.

Manden havde også forsynet sig rigeligt med Apple TV bokse, og han fortalte, at med den pris, han havde betalt i Hamburg, kunne han få en pæn fortjeneste på at sælge dem i Danmark til en pris, der skulle ligge mindst 100 kroner under normalprisen.

Det samme gjaldt hans temmelig store lager af iPad i forskellige modeller. Han havde flest iPad mini, som ifølge hans forklaring også ville kunne sælges til langt under den normale pris, fordi han havde købt dem så billigt i Tyskland, hvor blandt andet momsen er betydeligt lavere end i Danmark.

Min kollega havde et større stykke arbejde med at få alle smuglervarer registreret, da mandens varevogn var blevet beslaglagt og kørt ind til vores politistation. I den type sager skal Skat selvfølgelig ind over, da de tager sig af det toldmæssige i forbindelse med sagen.

Manden blev ikke anholdt i forbindelse med sagen, for der var sådan set ingen tvivlsspørgsmål, og vi havde i politiet ingen grund til at tro, at han ville forsøge at påvirke efterforskningen på nogen måde.

Men min kollega grinede på et tidspunkt af sig selv, for han havde brugt mange timer på at registrere smuglergodset. Og så opdagede han, at smugleren havde haft en bærbar computer i førerhuset på varevognen, og på den havde han selv omhyggeligt listet alle varerne op, så min kollega på en måde havde arbejdet forgæves.

Nu skal sagen snart for retten, og vi forventer, at smugleren slipper med en bøde af anselig størrelse.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *