Rejseplaner

For mit eget vedkommende opstod lysten til at rejse rundt i verden allerede, da jeg som en dreng på 12 år første gang var sammen med min mor og far på charterferie i det sydlige Spanien. Det var for mig en stor oplevelse bare at se de fremmedartede omgivelser og spise en hel del mad, som ikke var magen til det, vi til daglig fik derhjemme.

Siden har jeg nok haft en tilbøjelighed til at vende de mest overrendte turistmål ryggen, for i mine øjne er det ikke ægte oplevelser, man kan få sådanne steder, for de ligner alle sammen hinanden, så man ikke får en oplevelse af, hvordan det er at leve i det pågældende land.

Derfor foretrækker jeg at bruge mine ferier på at rejse til nogle steder, hvor jeg ikke ligefrem risikerer at støde på hr. Hansen fra nummer 40 her på villavejen. Gennem de senere år har jeg været ganske flittig til at besøge andre verdensdele, hvor jeg bruger mere tid på at tilegne mig de lokales måde at leve på end på at ligge og dase på en eller anden strand.

Derfor ha jeg også oparbejdet en hel del personlige rejseerfaringer, og på det seneste er jeg faktisk begyndt at dele dem med andre på www.rejsetanker.dk , for jeg har det bestemt fint med, hvis mine erfaringer kan være med til at give andre mennesker en endnu bedre rejseoplevelse, end de ellers kunne have fået.

Jeg er på det seneste blevet en del af et netværk, som mødes virtuelt på et dansk rejseforum på nettet. Jeg har selv i nogle år haft gavn af at læse af andre mennesker beskrivelser af forholdene på de destinationer, de har besøgt.

Derfor har jeg også fundet det naturligt, at jeg også bidrager med mine personlige rejseoplevelser, så andre forhåbentlig kan få glæde af at læse dem. Jeg bruger selvfølgelig en del tid på det, for jeg uploader også fotos fra mine rejser, men jeg får jo rigeligt til gengæld i form af andres tilsvarende arbejde med at fortælle om deres oplevelser på det rejseforum.

Lige for tiden har jeg travlt med at planlægge en rejse til nogle forskellige lande i Sydamerika, hvor jeg har været to gange tidligere. Jeg har besluttet mig for blandt andet at besøge Peru og Bolivia, som jeg synes er nogle spændende lande, og jeg har ikke ved mine tidligere rejser i Sydamerika været i netop de to lande. Og naturligvis er også Thailand en del af mine planer – her vil jeg helt sikkert rejse ned igen. Og det er jo billigt at flyve til Thailand: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/thailand/

I forbindelse med planlægningen af sådan en rejse er det bestemt af stor værdi, at jeg kan hente viden på det omtalte rejseforum, for der er faktisk en hel del andre danskere, der har besøgt netop de to lande indenfor de seneste år. Så jeg suger til mig af de oplevelser, andre har haft, og jeg skriver mig bag øret, hvad man skal undgå i de lande.

For mig er læsningen på sådan et rejseforum lige så værdifuldt som en personlig rejsesnak med en person, der selv har været på mit kommende rejsemål, for jeg høster masser af værdifuld viden. Og jeg er så heldig, at jeg kan styre det sådan, at jeg kan låne penge til mine rejser – og afdrage inden den næste rejse 🙂

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *