Justmore opslagstavler

I tirsdags var jeg i supermarkedet og så et opslag på deres opslagstavle, som hænger lige der i vindfanget. Det handlede om sprogundervisning. Fransk for viderekomne. Jeg tænkte, at det er vist lidt ude af trit med virkeligheden. Hvem taler fransk i dag udover franskmændene og nogle canadiere? Ville det ikke give mening at give undervisning i spansk eller kinesisk? Det er jo kæmpe markeder og mange muligheder for at få et spændende job, hvis man kan ét af de to sprog.

Fransk

Ok, der findes mennesker, som er glade for at rejse i Frankrig, så de vil måske gerne lære sproget, men er der så mange, at det kan betale sig. Kan man leve af at give privatundervisning i fransk? Eller kom opslaget bare fra en fransktalende, som gerne vil tjene lidt ekstra penge?
Opslagstavlen havde mange andre små notitser: Om en stjålen knallert, en kat, der er væk, og som man kan få dusør for, hvis man finder den. En pige, som søger arbejde efter skoletid, fordi hun gerne vil spare sammen til en rejse rundt om jorden. Den kunne jeg lide og overvejede at skrive hendes telefonnummer ned, så hun kan få en tjans i nogle timer med rengøring og havearbejde hver uge. Måske kunne hun bruge det. Jeg fik dog ikke skrevet hendes nummer ned, fordi jeg glemte det, da jeg var på vej ud med alle mine varer.
Der var også et opslag med en fin børnetegning, som sagde tak til personalet, fordi de havde leveret en tabt pung til dens ejermand. Sødt opslag. Og så var der en huskeseddel! Ok, er det ironi eller en joke fra den persons side, som har sat den op? Eller er det bare en seddel, en eller anden har fundet og sat op, så den glemsomme person kan finde den?

Det er egentligt interessant at se den slags opslagstavler. De fortæller historier om folk. Sjovt nok, så ligner opslagene meget hinanden. Folk leder efter noget – fx en ny bolig, en hund eller kat, der er blevet væk. Eller de tilbyder noget: arbejdskraft, undervisning, ting og sager, som de bare gerne vil af med. Det er mere eller mindre de samme ting, som folk meddeler på de opslagstavler. Jeg ser sjældent, at der også hænger et opslag fra kommunen om et nyt tiltag eller en event. Det ville da ellers være oplagt at få sat sådan nogle opslag op. Det er jo ikke alle, der læser deres e-mails.
Men jeg tror, det virker. Den her måde at meddele nogen om noget. Det ser sådan ud, ellers ville folk nok ikke blive ved med at bruge supermarkedernes opslagstavler.

Justmore kontorartikler

Min egen opslagstavle derhjemme er ikke fyldt med opslag og notitser. Den er plastret til med billeder af min familie. Den er hyggelig. Der er kun lige plads til en note om, at man skal huske at købe et eller andet. Måske et rengøringsmiddel, eller noget andet, som man altid glemmer, når man er i supermarkedet. Min mand købte den for nogle år siden, fordi han syntes, at vi manglede noget på væggen i køkkenet. Og som altid handlede han her: https://justmore.dk/

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *