Lære teater på efterskole

Det var en meget hyggelig aften, vi havde i lørdags, da vi var inviteret med til at overvære en koncert, som eleverne på den efterskole, vi er naboer til, gav i efterskolens gymnastiksal. Det var en meget flot koncert med et bredt repertoire, og samtlige numre blev faktisk fremført meget professionelt.

Efterskolen havde valgt at invitere skolens naboer med til koncerten for på den måde at bevare det gode naboskab, som vi rent faktisk har. Det har vi, selv om vi fra tid til anden må leve med forholdsvis høj musik fra skolens lokaler. For et par år siden lagde efterskolen nemlig sit virke om, så den foruden de almindelige skolefag også underviser eleverne i musik og sang.

Musikefterskole

Efterskolen valgte på det tidspunkt at kalde sig en musikefterskole, og det fik faktisk elevtallet til at stige ret markant. Men hvad er en musikefterskole? Det kan du se her.

Vores søn, Magnus på 14 år, var med inde på skolen for at overvære koncerten. Han er ikke selv specielt musikalsk, men han har deltaget i et par skolekomedier på sin egen skole, så han var ret interesseret i, hvordan eleverne på efterskolen klarede at optræde for et publikum.

Og Magnus var meget begejstret for koncerten, og allerede samme aften begyndte han at snakke om, at han da godt kunne tænke sig allerede at komme på efterskole i 9. klasse. Både min mand og jeg blev en smule betænkelige ved den udmelding, for vi har hele tiden ment, at det var bedst for Magnus at vente til 10. klasse med at flytte hjemmefra. Og vi har også hele tiden ment, at han i hvert fald ikke skal gå på vores lokale efterskole, for hvis et efterskoleophold skal give ham den udvikling i retning af større modenhed, som efterskoleelever ofte oplever, så skal han ikke på en efterskole få meter fra vores hjem.

Teater som fag på efterskole

Magnus er enig i det sidste og har selv søgt oplysninger på nettet om forskellige efterskoler. Han er helt sikker på, at han helst vil finde en teater efterskole som denne, for han er meget interesseret i teater og går vist rundt med en drøm om at blive skuespiller.

Vi har nu lovet Magnus at tænke over, om vi kan gå med til, at han allerede tager på efterskole fra næste skoleår, eller om han skal vente med at tage på efterskole i 10. klasse – for eksempel her, som vi hidtil har haft planer om. Det ender nu nok med, at Magnus selv får lov at bestemme, om han skal tage et eller to år på efterskole, for vi har faktisk ikke lyst til at gå imod hans egne ønsker.

Under alle omstændigheder skal vi i fællesskab finde en drama efterskole, for når det nu er Magnus’ store ønske at beskæftige sig med teater, synes vi også, det er vigtigt, at han får mulighed for at dyrke den interesse. Vi tror fuldt og fast på, at seriøse fritidsinteresser gør det nemmere for unge mennesker i Magnus’ alder at koncentrere sig om de egentlige skolefag, og selv om Magnus klarer sig godt i skolen, kan det jo altid forbedres.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *