Der skal lyd til

Gennem en lang årrække har jeg været involveret i vores lokale amatørteater, som jeg foretrækker at kalde det, for jeg bryder mig ikke meget om ordet dilettant, der nemt får en negativ klang. Hver vinter opfører vi et teaterstykke i byens pænt store forsamlingshus, og normalt samler vi fulde huse til to gange tre forestillinger over to weekender.

Men her i år løb vi ind i et drilsk problem, da forsamlingshusets formand meddelte os, at huset desværre ikke kunne stå til rådighed for vores forestillinger og øve-aftener op til, fordi det skulle gennemgå en gennemgribende renovering. Til gengæld kan vi så glæde os til et flottere og mere veludstyret forsamlingshus næste år.

OK, der er en opgave, vi skal have løst, for vi vil ikke springe en sæson over med hensyn til vores amatørteater. Jeg henvendte mig til vores skole for at høre om mulighederne for at bruge skolens gymnastiksal, og efter et par møder om praktiske ting, fik vi et ja fra skolen, og vi skulle endda ikke betale noget i leje under forudsætning af, at vi selv sørgede for at rydde op efter os, så eleverne kunne bruge gymnastiksalen som vanligt.

Men gymnastiksalen har ikke nogen scene, ligesom alt det øvrige, nødvendige udstyr af teknisk art selvfølgelig heller ikke er der. Jeg gav mig til at undersøge mulighederne og kom i kontakt med et firma, der beskæftiger sig med udlejning af teknisk udstyr til den slags formål, blandt andet scene udlejning.

Jeg havde en længere drøftelse i telefonen med det pågældende firma, som også tilbyder udlejning af lysudstyr, som vi selvfølgelig også havde behov for. Sammen gennemgik vi de forskellige typer af udstyr, som vi skulle bruge, og jeg fik et mundtligt og uforpligtende overslag over, hvad det ville koste.

Jeg sikrede mig, at der var tale om en mobilscene, for vi ville jo være nødt til at fjerne den mellem vores øve-aftener og mellem forestillingerne, så den ikke ville være i vejen for gymnastikundervisningen på skolen.

Mindre koncerter

Vi skulle jo også have et lydanlæg til vores forestillinger, men det kunne firmaet heldigvis også klare, og manden i telefonen hævdede endda, at udlejning af lydanlæg faktisk var den største del af deres forretning, så det havde de stor ekspertise i.

Så langt så godt, men vi skulle jo finde en eller anden måde at få betalt lejeudgifterne på, og jeg var nervøs ved tanken om bare at sætte billetprisen så meget op, at stigningen kunne klare disse udgifter. Så jeg gik rundt til byens forretningsdrivende i et forsøg på at tegne sponsorater, og jeg må sige, at jeg blev godt modtaget. I hvert fald fik jeg hurtigt tilsagn om støtte, der tilsammen kunne betale vores udgifter til leje af udstyret.

Og så oplevede vi oven i købet en fin service fra det pågældende udlejningsfirma, for da de kom med udstyret, havde de også medbragt en flot infostander, som vi kunne låne uden beregning til at stille op ved indgangen til gymnastiksalen, så vores gæster på moderne vis kunne blive orienteret om forestillingen. Og ude foran stod der en mand og spillede så lækkert på en fed synthesizer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *