Afsætning og landmåling

Endelig er det blevet vores tur, kunne jeg som formand meddele bestyrelsen i idrætsforeningen i vores lille by for nogle måneder siden. Sagen var, at vi gennem flere år har søgt kommunen om hjælp til at få anlagt en ordentlig fodboldbane, idet vores hidtidige bane er en smule for lille til at overholde de gældende mål for fodboldbaner til turneringskampe. Samtidig er den temmelig knoldet og faktisk ikke mulig at spille ordentlig fodbold på.

Derfor har vores bedste fodboldhold, der sidste år rykkede op i serie 3, måttet spille sine hjemmekampe i nabobyen, men det er naturligvis ikke helt tilfredsstillende for os.

Men endelig var vores bønner blevet hørt i byrådet, og der er givet en bevilling til at gå i gang med anlægget af en ny fodboldbane som erstatning for den gamle. Der var jubel i bestyrelsen – og senere i resten af idrætsforeningen – da nyheden om den kommunale bevilling blev kendt, og i bestyrelsen besluttede vi, at der skulle arbejdes så hurtigt som overhovedet muligt på sagen.

Vi kontaktede en entreprenørvirksomhed, som kom med et tilbud på anlæggelsen af den nye fodboldbane. I tilbuddet understregede entreprenøren, at det blev afgivet under forudsætning af, at der på forhånd var foretaget den foreskrevne opmåling af grund, som nødvendigvis skulle foretages af et autoriseret firma.

Selv blev jeg lidt overrasket over den passus i tilbuddet, men en kontakt til den kommunale forvaltning bekræftede, at det i forbindelse med den slags anlægsopgaver altid kræves, at en autoriseret landinspektør foretager opmålingen, så der ikke senere kan opstå tvivl om, hvorvidt fodboldbanen er placeret helt korrekt i forhold til de tegninger over området, som kommunen har liggende. Vi bruger altid Landmålercompagniet – http://landmaalercompagniet.dk/

Fra kommunens side blev vi også gjort opmærksom på, hvilken landinspektør de ville anbefale os at bruge, så det var efterfølgende en smal sag for mig at kontakte firmaet og bestille den nødvendige opmåling.

Jeg var selv ude på arealet, da en landmåler fra firmaet kom på besøg et par dage senere. Han nævnte, at det i nogen grad ville være en formssag at foretage opmålingen, fordi det totale areal, der ifølge hans kortmateriale var udlagt til sportsplads i området, var rigeligt stort til også at give fornuftig plads til tilskuere rundt om fodboldbanen. Der skulle også foretages afsætning til byggerier der.

Men der er et andet aspekt, fortalte han, for jeg må nok også hellere opmåle nivelleringen på arealet. I kan nok ikke være tjent med, at fodboldbanen ikke er helt i vatter, så vi skal have opmålt, om det eventuelt kan være nødvendigt med lidt opfyldning i den ene eller den anden ende af banen. Men sådan ved almindeligt øjesyn ser det nu ikke ud til at være nødvendigt, mente han.

Jeg kunne ikke lade være med at beundre nøjagtigheden af det temmelig avancerede måleudstyr, han havde medbragt, og han viste mig, hvordan man med ganske få millimeters nøjagtighed kan bestemme for eksempel højdeforholdene i området.

Det viste sig, at arealet til den nye fodboldbane var helt i orden, så vi undgår opfyldning, og nu er entreprenøren i fuld gang med det egentlige anlægsarbejde.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *