Sjællandske vinduer

Forvirringen er stor. Det er et kaos at finde rundt i. I sidder med en stor bunke papirer foran jer. Der er prints af forskellige mails. Der er fakturaer, som I har fået sendt med almindelig post. Og der er kaffekopper. Det store bord inde i mødelokalet er fyldt med papir og pletter efter spildt kaffe. I sidder der, med fletningerne i postkassen. I aner ikke, hvad I skal gøre. Der er en stor kunde, som er ret utilfreds. Og hvis den kunde afbryder samarbejdet, så er I virkeligt i fare for at måtte lukke virksomheden. Afhængighed af en enkelt kunde er en dårlig ting. Det har I lige lært – her i nat.

Stort parti nye vinduer

I har brugt hele natten på at finde bevis for, at det ikke er jer, der har bestilt et kæmpe parti Rationel vinduer på Sjælland og samtidigt har opkrævet et kæmpe gebyr for forsendelsen af vinduerne til ham. I kan dog se i jeres arkiver, at der faktisk blev bestilt et ret stort parti vinduer fra Rationel for nogle måneder siden. I mener dog, at partiet blev distribueret til forskellige af de små forhandlere og montører, som I samarbejder med her på Sjælland. Og det er den liste over, hvordan Rationel vinduerne blev fordelt, I leder efter. Den er bare væk.

Træt

En af dine kollegaer bander højt. Han er træt. Det er I alle sammen. Men han kan ikke holde sit temperament tilbage. Han nævner noget om, at det aldrig ville være sket, hvis I havde bestilt vinduer fra Velfac. Ordren ville nemlig være blevet bekræftet sammen med en forslag til, hvordan distribueringen af vinduerne kunne ske. Du kigger på din medarbejder. Hvorfra har han den viden? Ved han det med sikkerhed? Du bliver rasende. Hvordan kan han tillade sig at foretrække den ene leverandør frem for den anden? Så længe har han da ikke været ansat i jeres firma – og har han overhovedet erfaring med, hvordan vinduesproducenterne fungerer?

Rationel vinduer

Du siger ikke noget. Laver bare en mental notits om, at du har en medarbejder, som måske kan komme til at behandle en leverandør eller en kunde uretfærdigt. Du ringer ud til sekretariatet og bestiller mere kaffe og morgenbrød. I skal have nogle kalorier. I skal finde det dokument, der viser hvorfor og hvordan alle de Rationel vinduer fra Sjælland pludseligt blev fundet i Jylland. I skal have sikkerhed for, at vinduerne ikke er en lille brik i en kriminel handling. Det er jo ikke ualmindeligt, at fragtmænd bliver udsat for at skulle køre ’omveje’. Måske er der sket noget af den slags. I ved det ikke. Men I skal til bunds i denne her historie. Om det så skal koste dig en formue i kaffe og morgenbrød.

Dit sekretariat har bestilt frisk kaffe for dig. I får den leveret – ekspres. Heldigvis. Det er det eneste du har brug for lige nu: To minutters fred til at få tankerne samlet og til at få sat lidt system i, hvordan I skal finde ud af, hvad der skete med alle vinduerne der er havnet et forkert sted.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *